lauantai 2. heinäkuuta 2011

Hamburg - Bremen

Päivä lähti käyntiin klo 6.45 hostellin aamupalalla. Jaoin huoneen 7 muun kanssa ja valitettavasti jouduin heitä hieman häiritsemään lähtöä tehdessäni. Hostellilta pääsin lähtemään hieman klo 8 jälkeen ulos Hampurin kohtalaiseen pyöräilysäähän. Aurinko paistoi osittain pilvien välistä ja lämpötila oli hieman reilut 10 astetta eli aika kylmää ollakseen jo heinäkuu. Laitoin taas tuttuun tapaan navigaattoriin ulosmenotien päämääräksi ja lähdin matkaan. Tällä kertaa vaan ei ollut onni ihan matkassa ja ulosmenoreitin löytäminen kesti lopulta noin tunnin ajan. Kaikkiaan ajoin reilu 20km ennen kuin olin lopullisesti tiellä B75.

Matkan alussa ajattelin, että poljen mahdollisimman pitkälle ennen ruokataukoa. Ensimmäinen puolisko sujui hyvin pyörätietä polkien ja sääkin oli parempi, kuin oli alunperin luvattu tälle päivälle - hyvä niin. Lopulta poljin ekalla puoliskolla hieman yli 80km ja pysähdyin Rottenburg -nimiseen pikkukaupunkiin. Koska mitään järkevää ruokailupaikkaa ei osunut matkan varrelle, päätin mennä Mäkkäriin :D Pikkaisen ruokailun jälkeen kävin vielä tarkistamassa viereisellä huoltoasemalla rengaspaineet ja aloitin suunnistamisen kohti Bremeniä.

Mieliala oli siinä vaiheessa hyvä, koska olin jo reilusti yli puolen välin reittiä, vatsa täynnä ja polkuintoa riitti. Loppumatka menikin aika nopeasti ja sain onnekseni polkea koko matkan Hampurista Bremeniin pyörätietä pitkin. Ajattelinkin Bremeniin saapuessani, että onnistuin välttämään vesisateen, mutta sitten katsoin yläpuolelleni, johon oli jostain ilmestynyt todella tummia pilviä. Eipä sitten mennyt kovinkaan kauan, kun vettä tuli todella kovaa! Siinä sitten menin loppukilometrit jäätävässä vesisateessa kohti hostellia.

Vaikka Bremen ei ole kovin suuri kaupunki, niin hostellin löytäminen tuntui aluksi hieman hankalalta. Vesisade ja päämäärätön ympäripyöriminen alkoi hiljalleen turhauttaa, mutta lopulta löysin perille. Hostellin ovista pääsin sisään 6h 30min ajon jälkeen. Pikaisen suihkun ja vaatteiden pesun jälkeen suuntasin kaupungille syömään ja etsimään mikrokuitupyyhettä. Ruokailu onnistui odotusten mukaisesti, mutta pyyhettä ei löytynyt vieläkään, uskomatonta! Täytyy taas kokeilla onnea Osnabrückissa, joka on Bremeniäkin pienempi kaupunki. Ai niin...kokonaiskilometrit tälle päivälle oli 123. Huomenna alkaa matka kohti Osnabrückia ja alustavasti matkan pituus pitäisi olla noin 120km.

Ei kommentteja: